Intervju med familjen Wessman Nilsson

Att bo i en bostad från Innovation Properties

I ett parhus på Barrvägen i Huddinge bor familjen Wessman Nilsson sedan slutet av juni 2015. De gjorde sig snabbt hemmastadda och trivs i sin nya bostad där de gärna samlar släkt och vänner för härligt umgänge.

När och hur fick ni höra talas om parhuset i Glömsta?

– Vi hade varit på ett flertal visningar av samma typ av boende från Innovation Properties i Glömsta men alltid hamnat ”näst på tur”. Så en dag blev vi uppringda av mäklaren som berättade om ett nytt projekt där vi istället blev ”först på tur”. Så vi gick givetvis på visningen och föll direkt för huset och hela konceptet.

Vad var det med parhuset som intresserade er?

– Direkt på visningen kände vi att huset skulle komma att passa oss perfekt. Det var exakt så här vi ville bo. Den öppna planlösningen och takhöjden gjorde att det kändes otroligt lyxigt och annorlunda mot andra boenden.

Vad var det som gjorde att ni ville flytta och byta bostad?

– Tidigare bodde vi i en tvåa på Liljeholmskajen men behövde ett större boende. Vi var nyblivna föräldrar som dessutom väntade tillökning, vår lägenhet blev för trång så vi hade börjat kika på radhus utanför stan.

Vad är det bästa med den nya bostaden?

– Kombinationen av den öppna planlösningen och takhöjden i kök- och vardagsrum samt de stora fönsterpartierna ut mot en fårhage. Det ger känslan av att ha naturen nära inpå. Här är det möjligt att följa årstiderna på ett helt annat sätt än i lägenheten. Dessutom kan vi enkelt ”släppa ut” våra barn i trädgården och ha möjligheten till att kunna grilla och njuta av kvällssolen och kanske ta ett glas vin efter att barnen har somnat.

Hur kändes det att flytta in?

– Härligt! Överlämningen var superlyxig. Vi fick nycklarna tillsammans med en trevlig välkomstkorg innehållande diverse godsaker, en flaska bubbel och en väldigt fin projektbok. Vi fick även galet goda kanelbullar från Pascal i Vasastan. Det kändes otroligt välkomnande att komma hem!

Vad var det första ni gjorde när ni flyttat in?

– Vi firade vår dotter Leas ettårsdag tillsammans med hela släkten som gärna ville komma på besök och se vårt nya boende. Ett härligt minne för livet.

Hur skulle ni beskriva området?

– Som lugnt och trivsamt. Det finns förskolor och skolor i närheten vilket är ett stort plus. Promenadstråk och motionsspår finns runt knuten. Det är heller inte långt till Flottsbro där det finns skid- och pulkbacke om vintern. På sommaren kommer vi att bada i sjön Gömmaren. Till Huddinge centrum kommer vi med bussen på endast 10 minuter. Vi har verkligen hittat det bästa boendet för vår familj.

 

Malin Nilsson
Ålder: 38 år
Familj: Gift och två barn.
Gör: Executive Assistent på SEB

Martin Wessman
Ålder: 38 år
Familj: Gift och två barn.
Gör: KAM inom säkerhetsbranschen

Bor: Brf Termometern 24, Huddinge