Brf Antilopen 9, Lidingö

Parhus och studiohus i ett av Lidingös mest attraktiva lägen

Innovation Properties avser uppföra ett spännande nyproduktionsprojekt som för närvarande är på ritbordet hos arkitektbyrån Hultman & Vogt som bland annat ligger bakom ett av husen i uppmärksammade HG7 i Hammarby Sjöstad.

På en vacker plats på centrala Lidingö uppförs parhus och studiohus med en arkitektur utöver det vanliga. Här samsas ett levande naturmaterial såsom behandlad träpanel i järnvitriol med stora fönsterpartier som ger ett flödande ljusinsläpp. Visionen har varit att rita smakfulla bostäder som sticker ut i mängden samtidigt som de smälter in i omgivningen på ett rofyllt sätt.

Parhusen har en social entrévåning med vardagsrum och matplats med två utgångar till trädgården. Köket, som ligger i vinkel mot matplatsen, har också utgång till en uteplats med morgonsol. Husets samtliga sovrum inryms på övre plan tillsammans med ett allrum och badrum. Takterrassen är något vi är extra stolta över och den skapar inte bara ytterligare en social plats med sol under hela dagen utan den ger även bostäderna ett interiört fint uttryck med ljusinsläpp och rymd på övervåningen.

Studiohusen erbjuder en synnerligen yteffektiv planlösning med fina kvalitéer såsom ­panoramafönster samt dubbel takhöjd i del av vardagsrummet vilket skapar en härlig rymd.

Välkommen till ett hem utöver det vanliga.

  • OmrådeHersby, Lidingö
  • AdressAntilopvägen 7-9
  • Antal bostäder9 st
  • SäljsstartVåren 2016
  • InflyttningVåren 2017
  • ArkitektHultman–Vogt

Projektstatus

  • Projektering
  • Byggstart
  • Säljstart
  • Inflyttning

Bostäderna

Parhus, fem rum och kök

Storlek: 126 kvm

Här är bostaden för den moderna barnfamiljen som önskar ett enkelt och smidigt boende utan bekymmer en med hög arkitektonisk design. Bostäderna erbjuder både funktionell planlösning och fina arkitektoniska detaljer såsom stora fönsterpartier, specialritad trappa och uppgång inifrån huset till den egna takterrassen som erbjuder vacker utsikt över området och sol under hela dagen. Entréplan kännetecknas av trevliga sociala ytor såsom vardagsrum med matplats och kök i öppen planlösning. Från köket finns det direkt utgång till en uteplats med morgonsol och från vardagsrummet är det två utgångar till uteplats och trädgård i sydväst. I anslutning till entréhallen finner vi både duschrum och en separat tvättstuga. Under trappan finns förvaringsmöjlighet.

På övre plan finner vi den privata sovrumsavledningen som dessutom erbjuder ett allrum och badrum med badkar. Trappan upp till takterrassen släpper in ett fint ljus och skapar en fin detalj på övervåningen.

Studiohus, ett rum och loft

Storlek: 33 kvm

Här finner vi en pärla som visat sig vara en riktig storsäljare i tidigare projekt. Att få möjligheten att bo kvadratsmart i sitt egna lilla hus med tillhörande trädgård och parkeringsplats är något som knappt finns på marknaden och vi ser en stor målgrupp som kan tänka sig bo här. Denna bostad håller samma kvalitéer som parhusen. Den extremt yteffektiva planlösningen består av kök, matplats och vardagsrum i öppen planlösning där del av vardagsrummet får en takhöjd om ungefär 3,5 meter som tillsammans med det stora panoramafönstret ger en härlig rymd och ett fint ljusinsläpp.

I anslutning till köket finner vi ett duschrum med toalett, tvättställ och handdukstork. Sobert kök från HTH med bänkskiva och stänkskydd i kvartskomposit samt integrerade vitvaror för en mer minimalistisk design. Vi har även valt att dölja en kombinerad tvättmaskin/ torktumlare bakom en av luckorna. Förvaring finns i form av två garderober invid entrén och ovan duschrummet finns ett utrymme om ca 3 kvm som nås från loftet. Man kan även med fördel inreda loftet med måttanpassade garderober för extra förvaring.

Liknande projekt