Brf Eldgropen 12, Glömsta

Parhus och studiohus i Glömsta, Huddinge

Innovation Properties uppför ett spännande nyproduktionsprojekt ritat av arkitekterna Jonas Hultman och Henrik Vogt. Bostäderna erbjuds som parhus och små studiohus och ligger i en vacker södersluttning med fantastiskt fin utsikt över området.

Bostäderna genomsyras av kvalitéer som stora panoramafönsterpartier och dubbel takhöjd. Materialvalen är omsorgsfullt utvalda såsom vitoljade trägolv, integrerat ljudsystem från Sonos, påkostade kök från danska HTH med bland annat integrerade vitvaror och bänkskiva samt stänkskydd i Corestone.

  • OmrådeGlömsta, Huddinge
  • AdressKristinavägen 4
  • Antal bostäder12 st
  • Säljsstart2015
  • Inflyttning2016
  • ArkitektHultman–Vogt

Projektstatus

  • Projektering
  • Byggstart
  • Säljstart
  • Inflyttning

Bostäderna

Parhus, fem rum och kök

Storlek: 125 kvm

Här har vi bostaden för den moderna barnfamiljen som önskar ett enkelt och smidigt boende med hög arkitektonisk design utan bekymmer. Bostaden erbjuder både funktionell planlösning och spännande inslag såsom dubbel takhöjd om 5 meter och stora panoramafönster upp till tak. Entréplan kännetecknas av stora sociala ytor såsom vardagsrum, matplats och kök i öppen planlösning. Köket ger gott om arbetsytor och förvaring och vetter mot matplatsen som utgör en stor del av huset då den binder ihop köket och vardagsrummet samtidigt som just denna plats bjuder på dubbel takhöjd om hela 5 meter. Vardagsrummet är rymligt och möjliggör olika möbleringsalternativ. Här finns även utgång till trädgården.

I anslutning till den rymliga entréhallen finner vi både duschrum och en separat tvättstuga. Under trappan finns också förvaringsmöjlighet. Vi har valt att placera bostadens samtliga sovrum på övervåningen då vi vet att många vill ha familjen samlad. Här finns också ett badrum med badkar men även ett allrum där barnen kan leka och se på tv. Den vattenburna golvvärmen ger en behaglig och jämn värme utan element vilket också förenklar möbleringen.

Parhus, fem rum och kök

Storlek: 89 kvm

En otroligt yteffektiv bostad om 89 kvm fördelad på 5 rum och kök med bibehållen dubbel takhöjd i del av vardagsrummet. Entréplan inrymmer hall med klinkergolv och avhängningsmöjligheter. Extra förvaring finns under trappan. Det rymliga köket inrymmer en matplats i öppen planlösning mot vardagsrummet som öppnar upp mot den dubbla takhöjden som tillsammans med panoramafönstren gör denna bostad till något utöver det vanliga. Här kommer du även ut till trädgården.

Köket har integrerad kyl och frys för en mer minimalistisk design. Bänkskiva och stänkskydd i Corestone. I anslutning till hallen finner vi duschrum med infällda spotlights, tvättmaskin och torktumlare, inredning från bland annat danska HTH. Sist men inte minst inryms på entréplan även ett sovrum i anslutning till vardagsrummet.

Övre plan bjuder på ett litet allrum med glasräcke ner mot vardagsrummet och två sovrum. Den vattenburna golvvärmen ger en behaglig och jämn värme utan element vilket också förenklar möbleringen.

Studiohus, ett rum och loft

Storlek: 33 kvm

Denna kvadratsmarta bostad håller samma kvalitéer som de större bostäderna. Den yteffektiva planlösningen består av kök, matplats och vardagsrum i öppen planlösning där del av vardagsrummet får en takhöjd om ungefär 3,5 meter som tillsammans med det stora panoramafönstret ger ett härligt ljusinsläpp. I anslutning till köket finner vi ett duschrum.

Påkostat kök från HTH med bänkskiva och stänkskydd i Corestone samt integrerade vitvaror för en mer minimalistisk design. Vi har även valt att dölja en kombinerad tvättmaskin/torktumlare bakom en av luckorna. Förvaring finns i form av två garderober invid entrén och ovan duschrummet finns ett utrymme om ca 3 kvm som nås från loftet. Man kan även med fördel inreda loftet med måttanpassade garderober för extra förvaring.

Området

Glömsta är ett naturskönt och strategiskt rätt område med närhet till både Huddinge C och E4:an. I området finns även dagis och den populära Vistabergsskolan.

Glömsta är strategiskt beläget mellan ­Huddinge centrum och E4:an och kännetecknas av villor i en grönskande ­miljö. En promenad, en cykeltur, en busstur – Gömmarens natur­reservat ligger alltid nära. Området är ett mycket välbesökt natur­reservat, här finns möjlighet till ett rikt friluftsliv med aktiviteter som passar alla fyra årstiderna. Du kan njuta av leder och stigar som passar stavgång, skidåkning, löpning, ridning eller en helt vanlig promenad. Sol, bad och en stunds skön ­avkoppling vid sjön Gömmaren är ett välkänt sommarnöje för många Huddingebor.

Väldigt många skolor, förskolor och fritidshem i både Huddinge och Stockholm gränsar mot naturreservatet. Två tunnelbanestationer finns i ­närheten, Skärholmen och Masmo. Området tangeras av två idrottsplatser. Många stigar, löpspår, markerade leder och liknande går genom området och förhöjer tillgängligheten. Allt detta gör att området är mycket välbesökt både under dag- och kvällstid.

I Huddinge centrum med sin småstadskaraktär ges ­människorna företräde framför bilarna. Arkitekternas förebild har varit ­gamla stadskärnor med snirkliga gator och öppna ytor. Här kan du bota­nisera i såväl mindre specialbutiker som de större klädkedjorna och matbutikerna. Huddinge centrum når du med bil via väg 226 från Stockholm. Pendeltågsstation, cirka 15 minuters resa från Stockholms central, ligger i direkt anslutning till centrum. Mindre, lokala affärscentra finns även i Flemingsberg, Stuvsta. I ­Huddinges olika affärscentra finns ett brett och varierat utbud av butiker och varuhus för dig som vill ägna sig åt shopping.

Liknande projekt