Brf Furuhöjden 6, Fullersta

Bostäder med närhet till natur

Innovation Properties uppför ett spännande nyproduktionsprojekt ritat av arkitekterna Jonas Hultman och Henrik Vogt. Bostäderna erbjuds som parhus och små studiohus och ligger vid en återvändsplan i Furuhöjden, ett attraktivt område ett par kilometer från Huddinge centrum.

Bostäderna genomsyras av kvalitéer som stora panoramafönsterpartier och dubbel takhöjd. Materialvalen är omsorgsfullt utvalda såsom vitoljade trägolv, integrerat ljudsystem från Sonos, påkostade kök från danska HTH med bland annat integrerade vitvaror och bänkskiva samt stänkskydd i Corestone.

  • OmrådeFullersta, Huddinge
  • AdressTjäderspelsvägen 23-25
  • Antal bostäder6 st
  • Säljsstart2015
  • InflyttningVår/sommar 2016
  • ArkitektHultman & Vogt

Projektstatus

  • Projektering
  • Byggstart
  • Säljstart
  • Inflyttning

Bostäderna

Parhus, fem rum och kök

Storlek: 125 kvm

Funktionell och innovativ bostad utöver det vanliga för barnfamiljen. Vardagsrummet och matplats växer ihop på ett naturligt sätt där soffgruppen placeras i ena änden och matplatsen i den andra där takhöjden också är den dubbla. Stora fönsterpartier skapar ett härligt ljusinsläpp där känslan mellan inne och ute lätt suddas ut.

Köket har anpassats för en social samvaro med en liten bardel mot matplatsen vilket också blir en naturlig avskiljning mot köket. Snickerierna kommer från danska HTH och deras kökslucka Mono som är ett grepplöst kök. Lösningen ger köket ett minimalistisk utseende med eleganta, raka linjer och ett bra grepp om luckan.

När du kliver upp på övervåningen möts du av ett allrum med glasräcke ner mot del av vardagsrummet. Bostadens samtliga tre sovrum, varav två har fransk balkong med glasräcke, är belägna på övre plan så hela familjen kan vara samlad.

Studiohus, ett rum och loft

Storlek: 33 kvm

Här lever du kvadratsmart in i minsta detalj med möjlighet till egen uteplats och trädgård. Lättmöblerat vardagsrum i öppen planlösning mot matplats och kök. Lösningen ger köket ett minimalistisk utseende med eleganta, raka linjer och ett bra grepp om luckan. Här har vi tagit fram ett kök som är väl anpassat efter det kompakta boendet vilket innebär att vi även dolt en tvättmaskin bakom en av luckorna.

En modern trappa i vitt med glasräcke leder upp till sovloftet där det finns möjlighet till ytterligare förvaring, både i form av måttanpassade garderober samt i förrådsutrymmet ovan duschrummet som är på ca 3 kvm. Här är takhöjden 1,25 meter och fönster på sidorna om loftet gör det enkelt att vädra. Badrummet är stilrent och tidlöst med smakfull inredning från HTH och Svedbergs.

Området

Furuhöjden i Fullersta är ett attraktivt villaområde beläget några få kilometer från Huddinge C. Här finns både dagis och skolor i området och strax utanför tomten går löparspåret.

Fullersta är strategiskt beläget mellan ­Huddinge centrum och E4:an och kännetecknas av villor i en grönskande ­miljö. En promenad, en cykeltur, en busstur – Gömmarens natur­reservat ligger alltid nära. Området är ett mycket välbesökt natur­reservat, här finns möjlighet till ett rikt friluftsliv med aktiviteter som passar alla fyra årstiderna. Du kan njuta av leder och stigar som passar stavgång, skidåkning, löpning, ridning eller en helt vanlig promenad. Sol, bad och en stunds skön ­avkoppling vid sjön Gömmaren är ett välkänt sommarnöje för många Huddingebor.

Väldigt många skolor, förskolor och fritidshem i både Huddinge och Stockholm gränsar mot naturreservatet. Två tunnelbanestationer finns i ­närheten, Skärholmen och Masmo. Området tangeras av två idrottsplatser. Många stigar, löpspår, markerade leder och liknande går genom området och förhöjer tillgängligheten. Allt detta gör att området är mycket välbesökt både under dag- och kvällstid.

I Huddinge centrum med sin småstadskaraktär ges ­människorna företräde framför bilarna. Arkitekternas förebild har varit ­gamla stadskärnor med snirkliga gator och öppna ytor. Här kan du bota­nisera i såväl mindre specialbutiker som de större klädkedjorna och matbutikerna. Huddinge centrum når du med bil via väg 226 från Stockholm. Pendeltågsstation, cirka 15 minuters resa från Stockholms central, ligger i direkt anslutning till centrum. Mindre, lokala affärscentra finns även i Flemingsberg, Stuvsta. I ­Huddinges olika affärscentra finns ett brett och varierat utbud av butiker och varuhus för dig som vill ägna sig åt shopping.

Liknande projekt