Brf Rödingen 6, Solgård

Välkommen till Solgård, centralt i Huddinge

Innovation Properties avser uppföra ett spännande nyproduktionsprojekt ritat av arkitekterna Jonas Hultman och Henrik Vogt. Bostäderna kommer erbjudas som parhus och studiohus.

Solgård ligger i direkt anslutning till Huddinge C och är ett uppvuxet villaområde med förskola och närhet till trevliga ­strövområden. Bostäderna är fördelade på två parhus och två mindre studio­hus. Dessa genomsyras av innovativ arkitektur och väl utvalda materialval såsom, vitoljade ekgolv, kökssnickerier och badrumsinredning från danska HTH, infällda spotlights och ljudsystem från Sonos. Samtliga bostäder kännetecknas av ljus och rymd, delvis dubbel takhöjd upp till 5 meter och stora fönster som tack vare husens ­placering ändå får ett gott insynsskydd. Bostäderna är väl ­anpassade för området och arkitekturen är stram och helt rätt i tiden med fasad behandlad med järnvitriol. De stora fönster­partierna gör att känslan mellan inne och ute suddas ut. Välkommen hem!

 • OmrådeSolgård, Huddinge
 • AdressHolmgårdsvägen
 • Antal bostäder6 st
 • SäljsstartVåren 2016
 • InflyttningVåren 2017
 • ArkitektHultman & Vogt
 • PartnerBorohus AB

Projektstatus

 • Projektering
 • Byggstart
 • Säljstart
 • Inflyttning

Bostäderna

Parhus, fem rum och kök

Storlek: 125 kvm

Funktionell och innovativ bostad utöver det vanliga för barnfamiljen. Vardagsrummet och matplats växer ihop på ett naturligt sätt där soffgruppen placeras i ena änden och matplatsen i den andra där takhöjden också är den dubbla. Stora fönsterpartier skapar ett härligt ljusinsläpp där känslan mellan inne och ute lätt suddas ut.

Köket har anpassats för en social samvaro med en liten bardel mot matplatsen vilket också blir en naturlig avskiljning mot köket. Snickerierna kommer från danska HTH och deras kökslucka Mono som är ett grepplöst kök. Lösningen ger köket ett minimalistisk utseende med eleganta, raka linjer och ett bra grepp om luckan.

När du kliver upp på övervåningen möts du av ett allrum med glasräcke ner mot del av vardagsrummet. Bostadens samtliga tre sovrum, varav två har fransk balkong med glasräcke, är belägna på övre plan så hela familjen kan vara samlad.

Studiohus, ett rum och loft

Storlek: 33 kvm

Här lever du kvadratsmart in i minsta detalj med möjlighet till egen uteplats och trädgård. Lättmöblerat vardagsrum i öppen planlösning mot matplats och kök. Lösningen ger köket ett minimalistisk utseende med eleganta, raka linjer och ett bra grepp om luckan. Här har vi tagit fram ett kök som är väl anpassat efter det kompakta boendet vilket innebär att vi även dolt en tvättmaskin bakom en av luckorna.

En modern trappa i vitt med glasräcke leder upp till sovloftet där det finns möjlighet till ytterligare förvaring, både i form av måttanpassade garderober samt i förrådsutrymmet ovan duschrummet som är på ca 3 kvm. Här är takhöjden 1,25 meter och fönster på sidorna om loftet gör det enkelt att vädra. Badrummet är stilrent och tidlöst med smakfull inredning från HTH och Svedbergs.

Liknande projekt