Brf Sicklaön 10, Birka

Bostäder med närhet till natur och folkliv

Innovation Properties avser uppföra ett spännande nyproduktionsprojekt ritat av arkitekterna Jonas Hultman och Henrik Vogt.

Målet är att uppföra ett modernt och tilltalande hus i tiden som samtidigt smälter in i den vackra omgivningen som genomsyras av gamla hus med anor från slutet av 1800-talet. Bostäderna kommer preliminärt erbjudas i storlekarna 2-5 rum och kök.

  • OmrådeBirka, Nacka
  • AdressBirkavägen 10
  • Antal bostäder10 st
  • SäljsstartHösten 2016
  • InflyttningHöst/vinter 2017
  • ArkitektHultman & Vogt

Projektstatus

  • Projektering
  • Byggstart
  • Säljstart
  • Inflyttning

Bostäderna

Flerfamiljshus

Storlek: 44-127 kvm

Ett modernt hus med samtida arkitektur som smälter väl in i en lummig omgivning med fina gamla sekelskiftesvillor. Brf Sicklaön 10 är ett småskaligt flerfamiljshus med generösa fönsterpartier och rymliga balkonger som samspelar väl med den vackra fasaden i cederträ.

Bostäderna kännetecknas av sobra och noggrant utvalda material. Planlösningarna är effektiva och erbjuder generösa sociala ytor och mer avskilda, privata delar för sovrum. I Brf Sicklaön 10 skall det kännas som att bo i villa – med bilen parkerad antingen direkt utanför eller till och med i den egna bostaden.

Området

På en vacker naturtomt, mitt bland idylliska villakvarter, hittar du Brf Sicklaön 10. Här bor man ostört på en bit hittills orörd skogsmark, omgiven av villabebyggelse och generösa grönområden.

Trots det natursköna läget har man nära till det mesta. Birka är ett av Nacka kommuns äldsta villaområden, de första husen färdigställdes redan på 1880-talet. Gatorna runtom
Brf Sicklaön 10 domineras av klassiska villor med stora tomter och vackra fasader. Hus sätter prägel på området och bidrar till dess rofyllda, trygga och barnvänliga atmosfär. Birka har ett unikt läge mitt emellan Svindersviken och Järla­sjön. De boende i området kan njuta av närheten till vackra naturmiljöer som inbjuder till både avkoppling och motionsmöjligheter.

Promenera i orörd skogsmark, bada från de populära bryggorna vid Järla­sjön eller åk skridskor och skidor på Svindersviken under vintern. Alldeles i närheten finns dessutom alla moderna bekvämligheter man kan tänka sig behöva. Här ligger förskolor, skolor och gymnasium. Närbelägna Sickla Köpkvarter och Nacka Forum erbjuder ett stort utbud av service, butiker och restauranger. Kommunikationerna till innerstan samt övriga delar av Nacka är goda då man på bara några minuter når både Saltsjöbanan och flertalet busslinjer.

Liknande projekt