Högmoradalen, Högmora Huddinge

Familjevänliga bostäder i grönskande omgivningar

Parhus och studiohus med egna trädgårdar i vackert och naturskönt område, endast 1,5 mil från Stockholm C.

Projektet kommer innehålla arkitektritade parhus och studiohus i varierande storlekar med hög standard. Projektet uppförs helt nyckelfärdigt med utrullade gräsmattor, altaner, grusade gångar m.m.

Bostäderna kommer genomsyras av omsorgsfullt framtagna materialval och stora fina fönsterpartier som skapar ett fantastiskt fint ljusinsläpp. Planlösningarna är yteffektiva och funktionella oavsett storlek på bostad.

Högmora är ett naturskönt och expansivt område med mycket bra läge i Huddinge mellan Stuvsta och Farsta.

Projektet är vackert beläget i hjärtat av området med några hundra meter från den kommande förskolan och bollplanen.

 • OmrådeHögmora, Huddinge
 • AdressHögmoravägen / Högmora Ringväg
 • Antal bostäder9 bostäder
 • SäljsstartNovember -19
 • InflyttningQ4 -20
 • PartnerBorohus AB

Projektstatus

 • Projektering
 • VIP-Säljstart
 • Byggstart
 • Säljstart
 • Inflyttat

Bostäderna

Parhus
Storlek:133 kvm

Bostäderna genomsyras av ett flödande ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna tillsammans med en samtida arkitektur som väl smälter in i omgivningen. Hela familjen kan samlas på övervåningen som inrymmer fyra sovrum och ett allrum samt badrum med badkar. Entréplan genomsyras av sociala ytor såsom kök, vardagsrum och matplats. Här finner vi också badrum, tvättstuga och förvaring.

Parhus
Storlek: 72 kvm boyta + 27 kvm biarea

Parhus med hela 4,7 meter till nock som tillsammans med dom stora fönsterpartierna och takfönstren skapar en bostad utöver det vanliga. Entréplan inrymmer sociala ytor såsom kök, matplats och vardagsrum samt två sovrum och ett badrum.

Området

Högmora är ett naturskönt och expansivt område med mycket bra läge i Huddinge mellan Stuvsta och Farsta.

Högmora ligger mellan sjön Magelungen och Trehörningen och har länge varit ett uppskattat fritidsområde vars historia går tillbaka ända till stenåldern. Här bor man granne med naturen med närhet till Örlångens naturreservat som erbjuder grillplatser, vandringsleder och härliga naturupplevelser och möjliggör ett aktivt friluftsliv.

Inom området finns våtmarker med högt skyddsvärde för fågel­livet. Örlången, Ågestasjön, Mörtsjö och en del av Trehörningen ligger alla inom naturreservatets område varav Örlången är den största. Sjön är omtyckt och välbesökt av Huddingeborna året om och inbjuder till fiske, bad, fågelskådning och kanoting. Vinterhalv­året är det skridsko- och långfärdsskridskoåkning på sjön som gäller. Promenader och skidåkning är andra populära aktiviteter i området liksom möjligheten att plocka svamp och bär beroende på årstid.

Högmora ligger nära Huddinge centrum där det finns ett brett utbud av butiker, nöje, service, mat och kultur. Här finns väletablerade kedjor samt många små lokala handlare. Shoppingcentret är en trevlig och självklar mötesplats för boende i kommunen och här träffas man för att shoppa, äta en bit mat och umgås i en levande torgmiljö. I kommunen finns muséer, kulturhus samt bibliotek. Kulturutbudet är stort med många årliga evenemang. Inte långt från Högmora ligger även etablerade Farsta centrum med generösa öppettider. I centrumet samsas 150 butiker, mataffärer och ­restauranger.

Läget är optimalt för de som vill ha närhet till naturområden men samtidigt ha möjligheten att snabbt kunna ta sig in till stan.

Förbindelser

Buss till Farsta Strand C & T-bana – 8 min
Cykel till Farsta Strand C & T-bana – 15 min

Buss till Stuvsta C – 13 min
Cykel till Stuvsta C – 15 min

Buss till Huddinge C – 15 min
Cykel till Huddinge C – 15 min

Bil till Stockholm C – 20 min (15 km)

Liknande projekt