Strömma Arkipelag, Värmdö

Modernt boende i skärgårdsmiljö

Strömma Arkipelag är ritade av arkitektduon Hultman & Vogt och materialvalen är omsorgsfullt framtagna av vårt designteam. Bostäderna genomsyras av ett flödande ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna tillsammans med en samtida arkitektur som väl smälter in i omgivningen.

Vackert beläget i det natursköna landskapet i att­raktiva Strömma på Värmdö uppför Innovation ­Properties­­ 16 parhus och åtta studiohus. Tillsamm­ans med arkitektduon Hultman-Vogt har man utvecklat nyskapande bostäder för den aktiva och moderna människan som vill bo i skärgården med närhet till innerstan. ­Bo­endet­ fungerar perfekt som ett permanent åretruntboende men passar också utmärkt som ett prisvärt, modernt och dessutom underhållsfritt sommarnöje. Utmärkande för projektet är de hållbara, ­gedigna och noga utvalda materialen som går i samklang med naturen. Byggnaderna smälter väl in i ­ skärgårdslandskapet och blir en naturlig del av omgivningen. Boende i Strömma Arkipelag förvärvar ett natur­nära boende med alla de moderna funktioner som krävs för ett enkelt och skönt liv. Välkommen hem till lugnet.

  • OmrådeStrömma, Värmdö
  • Antal bostäder24 st
  • InflyttningQ1 - Q2 2019
  • ArkitektHultman & Vogt

Projektstatus

  • Projektering
  • Byggstart
  • Säljstart
  • Inflyttat

Bostäderna

Parhus, 6 rum och kök

Storlek: 158 kvm
Pris: Slutsålt
Månadskostnad: 5218 kr/månad

Våra stora parhus ger känslan av en egen villa och passar den aktiva familjen som vill ha ett bekymmers­­fritt boende och som älskar skärgårdsliv med närhet till stan. Parhusen ligger på naturtomter med grönska och gräsmatta. Entréplanet utgör den naturligt sociala platsen och inbjuder till umgänge med familj, nära och kära. Vardagsrummets utformning gör det rymligt och lättmöblerat, med stora glaspartier som suddar ut gränsen mellan inne och ute.

Det italienska kvalitetsköket har en öppen planlösning mot vardagsrummet som möjliggör ett socialt umgänge vid tillställningar. De smakfulla köken går i ljusa, harmoniska toner med cashmerefärgade luckor och bänkskivor i natursten. 

Trappan leder upp till övervåningens allrum med ett stort ljusinsläpp. Här finns master bedroom med utgång till en egen takterrass med sol från morgon till kväll. Övervåningen inrymmer dessutom ytterligare två sovrum som är väl lämpade för barnen. 

Studiohus, 3 rum och kök

Storlek: 42/44 kvm
Pris: Slutsålt
Månadskostnad: 2 305  – 2 355 kr/månad

Studiohusen utgör det perfekta alternativet till en mindre lägenhet eller ett sommarnöje med alla tänkbara faciliteter. Med fasader i lärkträ smälter studiohusen väl in med omkringliggande natur, och till huset hör också en egen tomtmark.

Entréplanet präglas av en social och öppen planlösning mellan kök och matplats/allrum. Studiohusens planlösning är kvadratsmart med samma kvalitéer som parhusen. Det smakfulla köket från Aran utmärks av en vacker bänkskiva i kalksten. 

Trappan leder upp till ett TV-rum med plats för soffa och bord. Rummet kan delas av om man har behov av ytterligare ett litet sovrum. Stora glasdörrar som släpper in rikligt med ljus suddar ut känslan mellan inne och ute. Sovrummet är generöst med garderober i nisch och med plats för en dubbelsäng. Det stora fönsterpartiet skapar rymd och erbjuder fin utsikt över omgivningen.

Studiohus, 2 rum och kök

Storlek: 33 kvm
Pris: Slutsålt
Månadskostnad: 2 079 kr/månad

Vårt studiohus erbjuder ett ytterst effektivt boende på 33 kvadratmeter golvyta. Det välplanerade studiohuset med sovloft ger ett bekvämt boende med parhusens alla kvalitéer. Entréplanet präglas av ett öppet och socialt utrymme. Studiohusets planlösning är extremt väl utnyttjad med en öppen yta mellan kök, matplats och vardagsrum. Delar av vardagsrummet får en dubbel takhöjd på 3,5 meter vilket ger rummet härlig rymd. Entréplanet har ett fantastiskt ljusinsläpp från de stora panoramafönstren med skjutdörrsparti som öppnar upp mot den privata uteplatsen och trädgården.

Det smakfulla köket utmärks av en vacker bänkskiva i kalksten, och där vitvarorna och tvättmaskinen är integrerade eller dolda bakom luckor. Hela bostaden har vitpigmenterad enstavig ekparkettEn trappa upp återfinns en ljus loftvåning som rymmer en dubbelsäng.

Området

En plats i skärgården med naturen utanför dörren med endast 30 minuter till Stockholms pulserande stadsliv. Strömma har ett unikt läge i hjärtat av Stockholms skärgård.

Vackert beläget uppe på höjden med utblick över vattnet skapas unika parhusbostäder och studiohus där man bor ostört utan insyn. Den närmaste omgivningen ger en skön frihetskänsla med naturen inpå knuten, och på promenadavstånd finns en brygga med tillhörande bastu som hör till bostadsrättsföreninge. Kvällssolen kommer att skina över både bryggan och husen vilket sätter extra guldkant på vår- och sommarkvällarna. På cykelavstånd cirka 5 minuter bort ligger Kroksjön som är en populär badsjö med sandstrand, hopptorn och flytbrygga.

Strömma är en av Värmdös mest välkända och attraktiva platser med fantastisk sommarpuls som kretsar runt Strömma Kanalbar och båtmacken. Många båtar passerar Strömma kanal under sommaren vilket skapar en härlig skärgårdsstämning. Den som tycker om att spela golf har närhet till Wermdö Golf & Country Club samt till Fågelbro Golfklubb där det även finns tillgång till ett friliggande stall i egen regi.

Vintertid är det långa promenader, skidåkning och skridskoåkning på någon av de närbelägna sjöarna som lockar. Vill man hellre värma sig inomhus kan man ta en frukost, fika eller lunch vid öppna spisen på mysiga Systrarna Delselius. I Nacka Forum, som ligger 20 minuter bort, finns shopping, restauranger, caféer och service. Till Värmdö tar man sig med bil, buss eller varför inte båt. 

Liknande projekt