Västra Terrassen, Högmora Huddinge

Parhus med takterrasser och yteffektiva studiohus

Nyckelfärdiga parhus och studiohus med detaljer utöver det vanliga såsom privata takterrasser, integrerat ljudsystem, fina trägolv och sobra jordnära materialval.

I samarbete med arkitekt­byrån Hultman-Vogt har vi skapat familjevänliga parhus och yteffektiva studiohus i Högmora, Huddinge strax utanför Stockholm. Den samtida arkitekturen med väl genomtänkt fönstersättning känns skarp och modern, men samtidigt omhändertagande i sin utformning. De mörka fönsterdetaljerna står i djärv kontrast till den naturligt grå träytan behandlad med järnvitriol vilket ger husen en harmonisk men distinkt karaktär. Här finns möjligheten att förvärva ett naturnära boende med alla funktioner som behövs för en behaglig tillvaro. Välkommen till ditt nya hem i Högmora!

 • OmrådeHögmora, Huddinge
 • AdressSkogskärrsvägen
 • Antal bostäder21 bostäder
 • SäljsstartDecember 2017
 • InflyttningInflyttning till Q4 2018 / Q1 2019
 • ArkitektHultman & Vogt
 • PartnerBorohus AB

Projektstatus

 • Projektering
 • VIP-Säljstart
 • Byggstart
 • Säljstart
 • Inflyttat

Bostäderna

Parhus, sex rum och kök
Storlek: 133 kvm
Månadskostnad: 4 471 kr/månad

Parhusen är ritade av arkitektduon Hultman & Vogt och materialvalen är omsorgsfullt framtagna av vårt designteam. Bostäderna genomsyras av ett flödande ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna tillsammans med en samtida arkitektur som väl smälter in i omgivningen.

Vi ser alltid till att våra bostäder erbjuder något utöver det vanliga. I detta projekt ingår exempelvis integrerat ljudsystem från Sonos och er alldeles egna takterrass om ca 45 kvm med fantastisk vy över områdets lummiga omgivning.

Studiohus, 1 rum och loft

Storlek: 33 kvm
Månadskostnad: 1990 kr/månad

Här erbjuda möjligheten att bo i ditt egna lilla hus istället för i en sedvanlig lägenhet! Våra fina studiohus har samma höga standard som parhusen fast på en otroligt effektiv yta.

Planlösningen är öppen mellan kök, matplats och vardagsrum där man även får en dubbel takhöjd om ca 3,5 meter med stort panoramafönster med skjutdörrsparti som öppnar upp mot den privata uteplatsen och trädgården.

Området

Högmora är ett naturskönt och expansivt område med mycket bra läge i Huddinge mellan Stuvsta och Farsta.

Högmora ligger mellan sjön Magelungen och Trehörningen och har länge varit ett uppskattat fritidsområde vars historia går tillbaka ända till stenåldern. Här bor man granne med naturen med närhet till Örlångens naturreservat som erbjuder grillplatser, vandringsleder och härliga naturupplevelser och möjliggör ett aktivt friluftsliv.

Inom området finns våtmarker med högt skyddsvärde för fågel­livet. Örlången, Ågestasjön, Mörtsjö och en del av Trehörningen ligger alla inom naturreservatets område varav Örlången är den största. Sjön är omtyckt och välbesökt av Huddingeborna året om och inbjuder till fiske, bad, fågelskådning och kanoting. Vinterhalv­året är det skridsko- och långfärdsskridskoåkning på sjön som gäller. Promenader och skidåkning är andra populära aktiviteter i området liksom möjligheten att plocka svamp och bär beroende på årstid.

Högmora ligger nära Huddinge centrum där det finns ett brett utbud av butiker, nöje, service, mat och kultur. Här finns väletablerade kedjor samt många små lokala handlare. Shoppingcentret är en trevlig och självklar mötesplats för boende i kommunen och här träffas man för att shoppa, äta en bit mat och umgås i en levande torgmiljö. I kommunen finns muséer, kulturhus samt bibliotek. Kulturutbudet är stort med många årliga evenemang. Inte långt från Högmora ligger även etablerade Farsta centrum med generösa öppettider. I centrumet samsas 150 butiker, mataffärer och ­restauranger.

Läget är optimalt för de som vill ha närhet till naturområden men samtidigt ha möjligheten att snabbt kunna ta sig in till stan.

Förbindelser

Buss till Farsta Strand C & T-bana – 8 min
Cykel till Farsta Strand C & T-bana – 15 min

Buss till Stuvsta C – 13 min
Cykel till Stuvsta C – 15 min

Buss till Huddinge C – 15 min
Cykel till Huddinge C – 15 min

Bil till Stockholm C – 20 min (15 km)

Liknande projekt