Att köpa nyproduktion

Med den moderna människans behov i åtanke skapar vi bostäder med karaktär, hus som står sig över tid och hem som du kommer att älska. Vi hoppas att du hittar hem med oss!

Att förvärva en ny bostad är stort, att köpa nyproduktion är ännu större! Med det sagt vill vi att du ska kunna känna dig involverad från stunden du bestämmer dig för att köpa en nyproducerad bostad i något av våra projekt. Nedan ser du de olika stegen som tas från att du hittat ditt drömhem till dess att du vrider om nycklarna i låset och flyttar in.

Kundservice är hjärtat i vår verksamhet och vi sätter ett högt värde på att du känner dig trygg med oss. Har du frågor inför, under eller efter ditt bostadsköp finns vi här för dig. Kontakta oss.

 

Kundresan

1. Hitta ditt drömboende

Valet av bostad baseras ofta på livssituation och drömmar. Vi hoppas att du hittar ditt drömhem i en av alla våra bostäder. Vi erbjuder olika typer av boenden, alla med samma höga kvalitet och omsorgsfullt framtagna materialval; en hållbar och omtyckt bostad för alla skeden i livet.

Du finner alla våra aktuella och kommande projekt under Bostäder.

2. Intresseanmälan

Vi vill vara med när du hittar hem. Om du gör en intresseanmälan via vår hemsida kommer vi att hålla dig uppdaterad om aktuell status och kommande säljstart av bostäderna. Du får samtidigt ett försprång innan vi lanserar projektet på den öppna marknaden.

3. Säljstart

Säljstarten av våra bostäder sker via våra samarbetande fastighetsmäklare. Har du anmält ditt intresse för projektet här via våra bostadssidor kommer du att vara uppdaterad om när, var och hur säljstarten sker.

4. Avtalsskrivning

När bostadsföreningens ekonomiska plan registrerats hos Bolagsverket har bostadsrättsföreningen tillstånd att upplåta bostadsrätterna. I steg 1 förvärvar Innovation Properties och Borohus samtliga bostäder i projektet av bostadsrättsföreningen som i sin tur överlåter bostadsrätterna till dig som slutlig köpare. Avtalsskrivningen sker i samarbete med våra samarbetande fastighetsmäklare.

I samband med avtalsskrivningen görs en delbetalning av handpenningen, beloppet varierar från projekt till projekt och framgår i försäljningsmaterialet.

5. Inredningsval

För att göra det så enkelt som möjligt för er som köpare tar vi i varje projekt fram ett par olika inredningskoncept.

Ni väljer sedan vilken av dessa inredningskoncept som tilltalar er mest. Det är det enda val som behöver göras!

6. Nyhetsbrev

Under projektets gång håller vi dig uppdaterad med digitala nyhetsbrev för att du på bästa sätt ska kunna följa bygget av ditt framtida hem på så nära håll som möjligt.

Om det under tiden för byggnationen eller mellan nyhetsuppdateringarna uppstår frågor eller funderingar finns vi självklart här för att besvara dem.

7. Handpenning

Handpenningen om 10% av den totala köpeskillingen betalas i två steg, den första delbetalningen sker i samband med avtalsskrivningen, se punkt 4. Resterande del av handpenningen betalas i samband med att tiden för tillträdet bekräftas, vilket sker 4-6 månader innan inflyttningen.

Den inbetalade handpenningen räknas sedan av från köpesumman som erläggs vid tillträdet.

8. Slutbesiktning

I slutskedet av bostadsbyggnationen genomförs en slutbesiktning av en oberoende besiktningsman för att säkerställa att allt är klart inför din inflytt. Till slutbesiktningen kallas Innovation Properties och den ansvarige entreprenören. Vi bjuder även in dig som köpare att närvara, vilket är ett gyllene tillfälle för dig att komma in i ditt nya hem för första gången. Kanske passar du även på att ta mått inför beställning av nya möbler eller stämmer av vart favorittavlan ska hängas upp?

Eventuella anmärkningar som görs på slutbesiktningen åtgärdas av entreprenören.

9. Tillträde

Dagen du väntat på är här, det är dags för inflyttning!

I god tid innan din inflytt kommer vi eller fastighetsmäklaren att skicka ut en inbjudan till tillträdet som oftast sker på fastighetsmäklarens kontor. I samband med tillträdet sker slutbetalningen och du erhåller samtidigt nycklarna till ditt nya hem.

På inflyttningsdagen ska du inte behöva tänka på något annat än just din inflytt. När du erhållit nycklarna är dom dina att använda; välkommen hem!

10. Garantibesiktning

Två år efter tillträdet sker en garantibesiktning av bostaden. I god tid innan får du som innehavare av bostaden en inbjudan till garantibesiktningen som, precis som slutbesiktningen, genomförs av en oberoende besiktningsman. Besiktningsanmärkningar vid garantibesiktningen åtgärdas enligt överenskommen tidsplan.

Trygghet och garantier

Vi vill att vår gemensamma bostadsresa ska genomsyras av trygghet och god kommunikation. När du köper en bostad av oss vet du att byggnationen av bostäderna kommer att starta och du behöver inte invänta ett fulltecknat projekt för byggstart, vi garanterar eventuellt osålda bostäder.

Innan tillträdet till ditt nya hem genomförs en slutbesiktning av bostaden av en oberoende besiktningsman. Eventuella besiktningsanmärkningar åtgärdas av entreprenören i snabbaste möjligaste mån.

Två år efter slutbesiktningen utförs en garantibesiktning, även denna utav en oberoende besiktningsman. Besiktningsanmärkningar vid garantibesiktningen åtgärdas enligt överenskommen plan.

Hållbart boende

För oss är det av stor vikt att våra bostäder är hållbara ur fler än ett perspektiv. Vi anser att ett hållbart boende byggs med högkvalitativa och miljöcertifierade produkter och att projektet efter produktionen lever vidare på bästa sätt ur ett socialt perspektiv. Vi vill att våra områden ska vara trivsamma och trygga för alla och satsar utöver bostäderna även på boendemiljön med sociala mötesplatser så som lekplatser, utegym och torg i härliga omgivningar.

Eftermarknad

Vår vision är inte bara att bygga bostäder, vår vision är att vi bygger hem. Är det något som måste avhjälpas efter din inflytt har vi vår egna hantverkare som ser till att enklare besiktningsanmärkningar åtgärdas utan dröjsmål. Vi lägger stor vikt vid att vardagen ska fungera i direkt samband med inflytten i ditt nya hem.

Vanliga frågor

Hur blir jag VIP-kund?

Gör en intresseanmälan via våra projektsidor så håller vi dig uppdaterad när det närmar sig säljstart. På så sätt för du förhandsinformation innan projektet når den öppna marknaden. Enkelt och kostnadsfritt. Det är VIP-för oss.

Hur lång tid tar det från avtalsskrivning till inflyttning?

Tiden mellan avtalsskrivning och inflyttning kan variera från projekt till projekt beroende på när i respektive projekt säljstarten sker.

En preliminär tidsplan upprättas i varje projekt och finns med i projektets försäljningsmaterial.

Vilka tillval kan jag göra?

Vi fokuserar på tilltalande materialval i alla bostäder, materialval som vi tror uppskattas av dig som köpare. I varje projekt tar vi sedan fram ett eller ett par inredningskoncept med hållbara kök som estetiskt harmoniserar med resterande delar av bostaden. Du väljer sedan vilket utav dessa inredningskoncept som tilltalar dig mest.

Inredningskoncepten skiljer sig från projekt till projekt och kan även innefatta tex. badrum. Vilka inredningskoncept som gäller för respektive projekt framgår i försäljningsmaterialet.

Får juridisk person köpa en bostadsrätt i era projekt?

I bostadsrättsföreningar som startas av Innovation Properties gäller enligt stadgarna att juridisk person får beviljas medlemskap och därmed även köpa bostadsrättslägenhet.

Vilken hustillverkare samarbetar ni med?

Vi är otroligt stolta över vårt samarbete med Borohus och Västkuststugan och ser fram emot ett fortsatt samarbete. Vi samarbetar även med andra bolag, se våra samarbetspartners här.

Familjen Thörne lämnade livet i lägenhet och flyttade till parhus i Vistaberg.

Intervju med familjen Thörne

I ett nyproducerat parhus i Vistaberg bor familjen Thörne. De gjorde sig snabbt hemmastadda och trivs i sin nya bostad där de gärna samlar släkt och vänner för härligt umgänge.

När och hur fick ni höra talas om parhuset i Vistaberg?

– När vi fick vår dotter Judith kände vi att det var dags att lämna livet i lägenhet och stan bakom oss. Det var dags att titta på något större. Efter långa kvällar på Hemnet så återkom ett par objekt som stack ut i Högmora och Huddinge med unik arkitektur/design. Till vår förvåning var alla tre projekt från Innovation Properties. Via dem och deras nyhetsbrev fick vi sedan information om Estradhusen och vi kände då direkt att det som skräddarsytt för oss.

Vad var det med parhuset som intresserade er?

– Vi slogs av den modiga formen på husen, de naturnära materialvalen med träfasad i sibirisk lärk samt den fina och effektiva planlösningen. Den är såväl öppen och modern som anpassad för familjelivet med egna rum och tilltagen förvaring. Den höga standarden på inredning, vitvaror och moderna hem-lösningar som integrerat ljudsystem gick så klart hem hos oss båda.

Vad var det som gjorde att ni ville flytta och byta bostad?

– Vi är båda uppvuxna i villa med tomt och möjlighet att kunna röra sig mellan inomhus och utomhusmiljön. Samtidigt kände vi att en gammal villa, med allt vad det innebär, inte passar vår aktiva fritid. Ett nyproducerat parhus ger oss både egen tomt, möjlighet till trädgård och veranda och samtidigt fördelarna med att bo lägenhet: mindre tid för underhåll och mer tid för fritid och familj.

Vad är det bästa med er bostad?

– Vi är supernöjda med de öppna allrummen och att bostaden är så öppen och ljus. Ljusinsläppen blir magiska med de fina fönsterpartierna. Takterassen i är givetvis en favorit på sommaren. Det som i slutändan gör att vi trivs så bra är den gemenskap som blir i föreningen med nya grannar där alla är i liknande faser i livet. Vi umgås när barnen kommer hem från skolan, kan gå över och äta middag hos varandra och ofta samlas vi tre-fyra familjer och helt plötsligt sitter och fikar och barnen springer runt och leker tillsammans. En modern Barnen i Bullerbyn-uppväxt.

Hur kändes det att flytta in?

– Jättenervöst och samtidigt spännande! För första gången kände vi att nu äger vi något själva och ska leva här större delen av våra vuxna liv. Det fanns en stor förväntan på hur vårt liv skulle bli i och med denna förändring och den har verkligen blivit sann. Judith, vår dotter, stormtrivs, har fått kompisar, vi är ute och går i skogen på helgerna och har fått en mycket mer aktiv livsstil: vi grillar korv, under sommarhalvåret kan vi cykla och bada på kvällarna, vi är ute och vandrar och njuter av skog och natur på ett helt annat sätt. Vi hoppades att vårt liv skulle bli enklare och det har det verkligen blivit.

Vad var det första ni gjorde när ni flyttat in?

– När alla flyttbilar kommit och vi börjat packa upp kom Innovation Properties med en flaska bubbel och en välkomstkorg med massa delikatesser. Joakim hade kopplat in allt tekniska med Sonos så på kvällen tog familjen en välförtjänt myskväll med bubbel, musik och en härlig familjestund i vårt nya hem.

Hur skulle ni beskriva området?

– Väldigt familjevänligt, lugnt och trevligt. Tidigare bodde vi nära Nacka-reservatet och vi kände att om vi ska flytta ska vi fortfarande ha närhet till natur, bad, vandringsleder och löpspår. Vi kände att Vistaberg kunde matcha den livsstilen som vi hade i Nacka. I området har vi upptäckt och lärt oss älska Gömmaren med vackra klippor och sandstrand, vandringsspår och grillplatser. Joakim brukar springa Huddingeleden (som går genom flera naturreservat) eller vid Källbrink vars spår går ett stenkast från huset. På vintern åker vi ofta till Flottsbro och åker skida och pulka. På helgerna finns även Huddinge centrum eller Kungens kurva, båda cirka 10 minuter iväg. Såväl bio, nöjen, shopping och vardagshandlandet har blivit så mycket lättare i och med närheten till det.

Projekt

Se alla projekt

Innovation Properties

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av de senaste nyheterna. För information om behandling av personuppgifter, klicka här.