Miljöarbete

Samhällsbilden på hållbarhet har förändrats med krav på omställning till mer hållbara lösningar. Idag står byggindustrin för en stor del utav utsläppen, det behöver förändras. Som aktör i den industrin gör vi på Innovation Properties vad vi kan och ställer krav på våra leverantörer för mer hållbara lösningar och alternativ. Våra krav på leverantörer har ökat i takt med att vi vuxit som företag och fortsätter ständigt att öka. Våra kunder ska kunna lita på att vi gör vad vi kan för att ta fram så hållbara bostäder som möjligt.

Byggnader står för cirka 40 procent av energianvändningen i samhället, varav den allra största delen är under driftfasen. Det är därför av största vikt att våra bostäder är energieffektiva genom hela sin livslängd. Genom att använda naturliga materialval i så stor utsträckning som möjligt, samt minimera miljö- och hälsofarliga ämnen, skapar vi miljöeffektiva bostäder. Det tycker vi är ansvarsfull fastighetsutveckling.

Produktion & materialval

Innovation Properties uppför högkvalitativa och trivsamma bostäder som ska finnas kvar i många år framöver. Vi samarbetar med de bästa arkitekterna och byggentreprenörerna, satsar på gedigna materialval och smarta tekniska lösningar. Detta kan handla om allt från rejäla golv som tål att slipas flera gånger, lättskötta fasader och material som åldras vackert – till kök och badrum som formmässigt står sig över tid.

Vi bygger mycket i trä, och anlitar endast svenska leverantörer, vilket innebär relativt korta transporter. Vi har energieffektiva, vattenburna uppvärmningssystem med värmeåtervinning i våra bostäder. Vi håller oss även uppdaterade på utvecklingen av nya hållbara lösningar och utrustar våra bostäder med maskiner med den senaste tekniken och förbereder för exempelvis elbilsladdning. Några av våra fastigheter är utrustade med solceller, och vi ser över möjligheten att ha det på fler.

Vi arbetar också aktivt med den sociala hållbarheten från början i våra projekt genom att projektera in lekplatser, utegym och platser där människor kan mötas och umgås.

Miljöcertifiering

Vi har lagt grunden för att alla våra hus ska kunna miljöcertifieras, och bygger efter samma principer som Svanenmärkt. Vårt första hus för hyresrätter i Steninge Slottsby är Svanenmärkt, och alla våra hyresprojekt kommer fortsättningsvis också miljöcertifieras.

Innovation Properties

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av de senaste nyheterna. För information om behandling av personuppgifter, klicka här.