Stockholms högsta bostadsbyggnad på samråd

I Sickla, gränslandet mellan Stockholm och Nacka, planeras för uppförandet av två höga hus om 40 respektive 30 våningar. Projektet går under namnet Nacka Port och blir den nya entrén till Nacka stad. Projektets totala volym omfattar cirka 35 000 kvadratmeter ljus BTA bostäder, kontor och handel.

Idag, fredagen den 17 juni, går detaljplanen med Stockholms högsta bostadshus ut på samråd. Samrådet avslutas den 19 september och detaljplanen beräknas antas under 2023.

Tornen kommer inrymma bostäder samt kommersiella ytor som restaurang, deli, bageri, cykelverkstad med mera. Högst upp i tornen kommer det finnas gym samt festvåning för de boende med utsikt över Stockholm, inloppet och Nackareservatet. Utöver tornen ska den kulturhistoriskt värdefulla Färgfabriken Klinten renoveras och återfå sin forna glans. Ambitionen är att ta tillvara den kreativa atmosfär som finns i huset idag.

Projektet utförs i samarbete med Balder, VästkustStugan och Mjöbäcks Entreprenad.

Se alla nyheter

Senaste nyheterna

Innovation Properties

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av de senaste nyheterna. För information om behandling av personuppgifter, klicka här.